elektrische fiets Eindhoven

ELEKTRISCHE FIETS EINDHOVEN: AANKOOP TIPS

In en rondom de regio Eindhoven is het mooi fietsen. Met een uitgebreid netwerk aan fietsroutes kunt u flink wat mooie kilometers elektrisch fietsen. Een fiets kopen, en zeker een elektrische fiets is maatwerk. En daar helpen we u bij Fietsland.com graag verder mee. Advies over het het kiezen van het juiste frame, positie van de aandrijving, accu keuze en hoe u de duurzaamheid van uw fiets aanzienlijk kunt verlengen!

EEN FRAME DAT BIJ Ú PAST

Het kiezen van het juiste frame is belangrijk maar ook heel persoonlijk. Zo kan opstap-gemak voor de wat oudere fietser enorm belangrijk zijn. En, in dat geval kan het soms beter zijn om ook als sportieve ‘heer’ juist een damesframes te kiezen.

AANDRIJVING: ACHTER- , MIDDEN- OF VOOR

Iedere vorm van aandrijving heeft zijn specifieke voor- en nadelen. Als er wordt gekeken naar motoren voor de elektrische fiets, dan is de middenmotor veruit het populairst. Een e-bike met voorwielaandrijving is doorgaans goedkoper. En een elektrische fiets met achterwielaandrijving biedt de meest natuurlijke rijbeleving. Uiteraard adviseren wij u graag over deze belangrijke keuze.

ACCU KEUZE: ACTIERADIUS

Een uitneembare accu heeft als voordeel dat u overal kunt opladen en bijladen. Wel zo handig. Een accu die in het frame is weggewerkt, geeft de fiets een fraai uiterlijk. Maar, belangrijker is de keuze op basis van het vermogen en actieradius die een accu biedt.

De actieradius geeft aan hoeveel kilometers u kunt rijden zonder de accu op te laden. Hoe hoger de hoeveelheid energie (aantal wattuur (Wh)), hoe hoger de actieradius en hoe verder u kunt fietsen zonder de accu op te laden. Vandaar dat het belangrijk is om te kijken naar hoe ver u gemiddeld fiets én waar (heuvelachtig terrein of vaak op vlakke weg).

ONDERHOUD VAN DE ACCU

De levensduur van een accu wordt in grote mate bepaald door de manier waarop de accu onderhouden wordt. Zo is het belangrijk om een lege accu direct weer op te laden. En, als u een tijd niet fiets (bv. in de winter) is het verstandig om uw accu aan de lader te houden.

KORTOM, KOM BIJ ONS LANGS VOOR EEN PERSOONLIJK ADVIES!

Uiteraard kunnen we u nog véél meer vertellen over zaken die belangrijk zijn bij de aanschaf van een elektrische fiets. Maar, we hebben het al vaker aangegeven; wij kunnen u het beste helpen op basis van een persoonlijk advies. Loop gewoon eens bij Fietsland.com binnen of maak een afspraak!